Λίγα λόγια για εμάς

Οι "Ανιχνευτές" είμαστε μια από τις παλαιότερες ομάδες που συμμετέχουν στο κυνήγι θησαυρού και ιδρυθήκαμε πριν από… αφήστε το καλύτερα… Έτος ίδρυσης το 1991 από μια παρέα φίλων. Πρώτος μας αρχηγός υπήρξε ο Αλέκος Πολυχρονάκης, ο "επίτιμος" και τα πρώτα μας βήματα στο θεσμό δεν ήταν, είναι η αλήθεια, ιδιαίτερα επιτυχημένα! Όμως, όπως κάθε ομάδα που έχει υψηλούς στόχους, επενδύει σε μεταγραφές, έτσι και εμείς. Εντάξαμε λοιπόν στο δυναμικό μας την ομάδα των "Χαλικούτηδων" με τον Μανώλη Κυδωνάκη, πράγμα που έμελλε να αλλάξει την πορεία μας… Οι "Ανιχνευτές" γίνονται υπολογίσιμοι πια διεκδικητές της πρωτιάς.

Είναι γνωστό πως σε κάθε ομάδα που πρωταγωνιστεί εμφανίζονται "δελφίνοι" και διεκδικούν την αρχηγία. Έτσι και η ομάδα μας δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Επόμενος λοιπόν αρχηγός μας γίνεται ο Βαγγέλης Τσουρλάκης , ο "επικοινωνιακός". Η 1η θέση έρχεται το 1999 όταν κερδίσαμε το παιχνίδι που διοργανώθηκε από τους "Νάτα Κεφάτα".

2000!! Η χρονιά που έμελλε να αλλάξει το ρου της διοργάνωσης. Εμείς και ο φυλακισμένος μας ήρωας Χαλκυκάκης, στο τσακ γλιτώσαμε το ξύλο από τους συμμετέχοντες! Ένα παιχνίδι που κυριολεκτικά δεν ήξερες από που να αρχίσεις. Κάνοντας την αυτοκριτική μας τόσα χρόνια μετά ένα έχουμε να σας πούμε, δυσκολάκι ήτανε για τότε που παίχτηκε αλλά τις φωτογραφίες τις χρησιμοποιήσαμε όλοι μετά, σωστά; Στρατιωτικοί μπορεί να μην είμαστε αλλά καλό θα ήταν να τα λέμε τσεκουράτα.

Μετά από λίγα χρόνια σιγής , με καλά πλασαρίσματα, το 2005 είναι και πάλι η χρονιά μας. Ακολουθώντας το πρόσταγμα του αρχηγού μας, που με ένα κλαδί χαρουπιάς στο χέρι φωνάζει "σκάψτε αδέρφια", ανακαλύπτουμε το θησαυρό της κατσίκας και γινόμαστε οι νικητές του παιχνιδιού "σημεία και κέρατα".

Το 2006 η εμμονή με την οικογένεια Χαλκυκάκη συνεχίζεται και η Ευανθούλα, φέρελπις νέα και κόρη του εκλιπόντος, πρωταγωνιστεί. Μαθαίνοντας από το παρελθόν, αποφεύγονται οι πολλές καινοτομίες και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια, η δεύτερη θέση φαίνεται να στοιχειώνει την ομάδα μας. Πριν καταλήξουμε στον εξορκισμό αποφασίσαμε να συμπορευτούμε με το πνεύμα της εποχής που προστάζει νέους ηγέτες εύγλωττους και εμφανίσιμους. Η αλλαγή ηγεσίας έμοιαζε πια μονόδρομος για μας. Νέος αρχηγός μας ο Νίκος Σκαρτσιλάκης ή 'Τσίλος" . Γλυκιά ήταν η γεύση της επιτυχίας που ήρθε λίγα χρόνια μετά, μόλις πέρυσι, όταν ανακαλύψαμε τελικά από πού κρατάει η σκούφια μας. Η ομάδα των Ανιχνευτών είναι το μοναδικό τέκνο και κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας του Γιάννη Παλαμαριδάκη των Γκουσγκούνηδων.

Σε όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας μας στο θεσμό η ομάδα μας σε κάθε ευκαιρία δείχνει και τον κοινωνικό της χαρακτήρα με δενδροφυτεύσεις, προσφορά αίματος, ειδών πρώτης ανάγκης και ρουχισμού σ’ αυτούς που τα χρειάζονται περισσότερο. Παράλληλα επειδή σαν παιδιά και μεις θέλουμε να το ρίχνουμε και λίγο έξω, συμμετέχουμε στο καρναβάλι - αν δεν έχουμε τσακωθεί ή αν δεν βαριόμαστε - (στολές, άρματα ξέρετε τώρα...) ποιος να τρέχει... με πετυχημένες ή λιγότερο πετυχημένες παρουσίες, πάντα όμως με ζωντάνια και διάθεση για ξεφάντωμα.

Το 2017 είναι λοιπόν η χρονιά που οι Ανιχνευτές καλούνται να φτιάξουν για σας το 28ο κυνήγι θησαυρού για να παίξετε να διασκεδάσετε και γιατί όχι ,να σας εκπλήξουν...?

Καλό Κυνήγι